Friday, January 22, 2010

Busy...

Assalamualaikum...

The only single word..

Busy..
So busy
Really busy..
Seriously tak tipu..
Rindu nk update blog...
Huhu..
Jumpe lagi jika diberi kelapangan..
Jaga diri leklok ye blog cayunk..
hehe..
Bye2..

Thursday, January 14, 2010

Assalamualaikum...

Just nk refresh balik kenangan itew...

Oh Tuhan, the memories are still fresh in my mind..
Huhu..

Kalau lah.........

Hehe..




Saya sedey lah..official wedding album tak dpt lagi..Huhu..
Sungguh saya tak sabar nk tatap gambar itew..
Oh En.Photog telah menunda tarikh siap..
Bulan 2 baru saya dapat menatap album itu..
Huhu..Cepatlah hari berlalu..
Tak sabar nak sambut February..
Hehe..Ade majlis bermakna bulan 2 nanti..
Oh tak sabarnyeerrrrrrrrr
Kerana kekurangan gambo, maka gambo ini lah saya ulang tayang balik kat blog nieh..
Mesti korang muak kan??? Haha..
Hurm terima jelah seadanye..
Haha..
Ok guys..jumpe lagi di lain entry..
Bubbye

Monday, January 11, 2010

Sedikit Yang Aku Bisa

Assalamualaikum...


Hurm dunno where to start..
I hate Monday...
Hehe..
Have to start everything on Monday..
Huhu malasnyer...
Last weekend belaja benda baru..
Hehehe..
So ni la hasil pembelajaran..

Some piccas on Neza's Wedding..




Sedikit yang aku bisa khas buat my bestie Zafneza..
Jumpa lagi...


Friday, January 8, 2010

Hantaran Part 2

Assalamualaikum

Hai..Hari ni saya nak sambung entry semalam.tak habis lagi..Dah tengok hantaran simple saya, and now kita tengok plak hantaran daripada En.Hubby untuk saya..

( kalo boring, korang click kat tanda X kat sebelah kanan tu key..hikhik... )

Hantaran dari pihak lelaki jugak sebanyak 9 dulang..saje gatal nk wat samer biar fair and square...haha..Hantaran digubah oleh kak lang En.Hubby yang bertemakan warna marron..

Saya agak malu coz hantaran pihak lelaki lagi marveles dari pihak pompuan.. Hurm takpe saya kan budak baru belajar yang cengeng dan kuat nangis...Haha....

Jom kita layan gambo....


- Gelang + Mas kahwin -

- Sireh Junjung -


- Al-Quran + Sejadah -


- Hugo XX Perfume + Body shop stuffs -


- Telekung -

- Handbag + Kasut + Jam -

- Chocolates -

- Cupcakes -


- Chocolate Cake -

Dah habis layan gambo, sekarang nk karang cerita sikit jerk..tak banyak..hehe...
Erm saya memang terkecewa sedikit la coz saya tak dpt nk merasa sangat Ferrero Roche itew..hehe bukan nk ckp tak pnh mkn..tapi ye lah kan sedey la jgk..balik dari outdoor shooting tengok coklat dalam balang tgl 10 bijik jerk..saya dpt la 2-3 bijik..Huhu cedey tau..Hakhak....the moral of the story, pe2 hal sebelum nk kua mane2 better korang selamat kan pe2 yang korang rase nk sgt2..hehe...( kalo sempat la...lalalala...)

Saya hepi sangat coz dpt cupcakes yang comey itew..Fyi cupcakes and chocolate cakes tu kak lang En.Hubby yang buat sendiri..Saya suka sangat...nyummy nyummy...hehe...Terbalas jugak kegeraman saya ngan makcik jual cupcakes tuh..haha...

Ok lah dah habis cerita...tadi saya ckp nak karang sikit jerk kan...

Kita jumpa lain kali plak key..taaaaaaaaa...





Thursday, January 7, 2010

Assalamualaikum..

Hurm...Cuma ingin meluahkan perasaan yang terbuku di hati..
Penat nyer menanti siapnyer album kawen ku..Bila la agaknyer leh dpt nieh???
Kurang penyabar??? Siapa?? Aku lah...Hoho...
Hari2 dok membelek web En.Photog..dengan harapan dia akan mengupload kalu2 ade gambo saya yang lain..Hikhik...tp hampa...( Nak wat muka sedey leh ??? )..Gediksssss...
Akhirnye saya jumpe yang ini..Yeayyyyy ada 1 gambo baru kami...
Sukenyer.....
( ^ ___ ^ )


Tapi agak kurang puas hati ngan pose ini..Ini gambo candid yang di edit oleh En.Photog..Huhu lihatlah muka ku yang sengih sampai ke gusi itew..Cam kerang busuk..Hoho..Malunyer... Dan lihatlah wajah En.Hubby yang ceria semacam dunia ini dia yang punyer..Hakhak..Tapi bila dah tatap gambar ini dekat hampir 50 kali baru terperasan gambar ini sweet..menggambarkan betapa indahnya perasaan selepas kami sah jadi sebagai sepasang suami isteri..Alhamdulillah Ya Allah...

P/S : Jangan tiru aksi di atas..Hakhak...

Hantaran Part 1

Assalamualaikum W.B.T

Kebosanan melanda diriku..Huhu..Owh tatau nk watpe.So teringat nk update pasal hantaran..
Dah agak basi baru nk update kan..hikhik..Erm malu nk update sebenarnye coz hantaran yang simple giler..Hoho..Tapi bila pk balik, air tangan sendiri..watpe nk malu kan..Itu lagi beerti..

Bercerita mengenai hantaran dari pihak saya, saya dan adik yang menggubah sendiri..Seperti di entry sebelum ini, saya yang cengeng ini mengangis seperti budak kecik kerana tak ade idea nk menggubah..wargghhhhh...Seriously saya cakap menggubah bunga hidup perlukan kepakaran jugak..Mula2 ingat nak main cucuk2 jerk..tp bukan mudah sebenarnya..Nasib ada adik yang menolong..Hampir 2 jam setengah menggubah maka terhasil lah Gubahan versi
" Hantam Keromo" saya..
( ^ _ ^ )

Ini adalah hasil gubahan dari pihak saya..Dari pihak saya sebanyak 9 dulang...Let's check it out...


- Hantaran bersepah angkara En.Photog -

Mari kita close up sikit...

- Kasut -


- Alba Watch jerk ; ) -

- Baju Kemeja -

- Songkok + Sejadah -

- Ferrero Rocher -


- Wallet + Belt set -


- Bag ( Dunno to explain this bag.. ) -

- Secret Recipe Cake -

Dah habis layan gambo dah ??? ..Hehe simple kan ??? Erm ade satu item saya tak dapat nk upload..Gambar perfume set takde sape2 plak yang snap.. Puas dah saya kelebek kamera adik saya..Hehe tak jumpe...Gubahan untuk perfume tu saya wat sejibik cam alba watch tu...takde beza key...

Tetiba rajin plak mood nieh nk eloberate pasal hantaran2 nieh..Hehe..Saya menggubah menggunakan fresh flower yang saya order secara on9 from Cameron Highland..Saya order 2 color ( White rose and Peach Rose ).. Tapi saya lebihkan kaler putih supaya tak tenggelam dengan lapik dulang yang dah kaler peach itew..Ok la kot kan??? Saya dapat info pasal fresh flower ni pon dari seorang blogger jugak...Kalo nk tahu lebih lanjut, sila layari blog ini ..

Saya memang takde idea nk gubah sebenarnya...main cucuk2 dan itulah hasilnya.. Barang2 hantaran saya just letak atas dulang..heheh..then letak bunga2 tadi..pastu saya cucuk kan dengan manik2 kaler peach..supaya nmpak sikit keserian roses putih itu..Mak saya cakap itu hantaran orang kedek..hahaha..Saya pedulik pe..heheh...

Untuk gubahan jam dan perfume tu, saya cilok mak saya punyer mangkuk kecik kesayangan beliau..mula2 dia tak bg pnjam jugak...dah habis merayu baru dia bagi..( desperate sungguh time itew..hehe ).. Untuk gubahan Coklat, saya beli bekas dua tingkat tu kat kedai DUA RINGGIT.. Harga dia RM10 only..Jimat tak jimat saya nieh..wehehehehe memang kedek...

Actually barang2 hantaran saya dah start beli 6 bulan sebelum majlis..Tak terasa sangat duit keluar kan..Kalo beli segedebuk camtu terasa sangat poket bocor..heheh..Nak jadi cerita, mula2 saya dah plan nk bagi cupcakes instead of kek sebijik camtu..becoz saya suke sgt cupcakes..chumel bangat..tapi takde rezeki kan..saya cancel order last minute coz makcik tu up kan price saat2 akhir..mane leh camtu..Kerana tahap kegeraman dah naik time tu, maka dengan berat hati saya mengambil keputusan untuk cancel order tu..baru fair..hakhak...( Mengong tol minah nieh...) Dan saya gantikan dengan Secret Recipe kek itew..Adik2 saya yg pergi beli..Saya berserah jerk coz bapak saya tak bagi pergi..Lagi sehari sebelom majlis tak leh kua umah....wargggggghhh..kesian kan??? Kerana kelam kabut punya pasal, saya tak sempat pon nk tengok rupe kek tu..( Malang sungguh..huhu...)

Erm begitu lah ceritanya mengenai hantaran versi hentam kromo saya..heheh..Memang takleh dijadikan sumber idea kepada brides to be yang ade kat luar sana..haha...Erm takpe janji dah setel sumernye..Saya percaya selagi ade kemahuan di situ ade kejayaan..betul tak??? Dan saya sangat2 berpuas hati walaupon tak semuanya sempurna seperti yang dirancang..Benar lah kata pepatah " nobody's perfect in dis world "..Yeayyyyyy

Jumpe sekali lagi di lain entry key..bye2..


Tuesday, January 5, 2010

Sebulan Sudah...Yeayy...

Assalamualaikum...

Hoho macam tak percaya hari ini genap sebulan saya bergelar isteri kepada En. Hubby tersayang..

Owh sungguh cepat masa berlalu..pejam celik pejam celik dah 30 ari berlalu..Cepatnyer...
( ngengade nak cakap tak percaya..haha...)

Owh Tuhan, saya sangat rindu kan En. Hubby..Adakah dia rindu kan saya jugak..
( dalam hati nak kena sekeh kalu dia tak rindu..hoho...)

Erm saya hanyalah perindu kesepian..
Mengapa???
Kami akan bertemu di kala hari minggu sahaja..

Dan saya akan menjalankan kewajipan pada hari minggu sahaja..
Warggghhhhhhhhhhh
Cepat la dapat kije baru...
Nak duduk selalu ngan En.Hubby..
Dan pasti nya saya akan rindukan setiap kenangan manis setiap kali bersama dia..
Owh Tuhan...Bantulah kami..
...Amin...

To my dearie Husband...Happy our 1st month anniversary...

Pose pertama pas tawen

Hehe

( ^ __ ^ )

Monday, January 4, 2010

Welcome 2010

Assalamualaikum...


Hye..Hope it's not too late to wish Eppy Nu Year to uollllsss...

GOODBYE TO 2009

and

WELCOME TO 2010

Azam baru???

Erm of course ade macam2..Hehe..

( Azam tahun lepas pon byk tak tertunai..hehe..)


But azam tahun nieh?????


Let Guess....


Jeng..Jeng..Jeng..


..


..


..


..


..


..


..

Leh tak??? Hehe...

( ^ __ ^ )