Tuesday, October 27, 2009

~ Super Duper Busy ~


Assalamualaikum...
Hye peeps...

Sekarang jarang betol memblogkan diri...
cian blog ni..huhu
Daku sungguh bz la ni..
dan sekarang tgh bz mengutip ADDRESS sumer member2 dan kenalan..hehe..
Tak lama lagi nk post wedding card..suka nye...wehehehe..
dan kepada sumer yg sy dah mintak address....tunggu ye kad dr saya....
Insyaallah dlm mid of november korg akan dpt kad tu...
Setakat ini dulu..
nk sambung kije dulu...taaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Thursday, October 22, 2009

~ Counting Days ~


Assalamualaikum...

Weh, 43 DAYS to go.....huhu tatot...

banyak tak setel lagi
cane ni???????
Ape2 pon....

Byk mane masalah pon....

Serabut kepala mana pon.......

Yang penting....TENANG key...

Everything will b under control...

~ Go go Hazel....^__^

Friday, October 16, 2009

~Open Office 14102009 ~

~ Assalamualaikum..

~ Erm dah nk bis ry dah kan...tgl bape ari je lagi..Then kalo sumer org sibuk nk wat open house, ofis pon tak nk ketinggalan nk wat open ofis...hehe...

~ Last Thursday, kitora ade wat jamuan...anjuran seksyen akaun Bahagian Pinjaman Perumahan... memang meriah sakan..byk giler mknn...sampai tak termakan...Aku pon jadik rambang mata..nk tu nk ni....tp bkn habis pon...Antara menu yg ade lemang and rendang, nasi beriyani, ayam msk merah, rendang daging, dalca, mihun goreng, rojak buah, roti jala, mihun sup..amik ko..byk giler..tu lom masuk desert..ade tapai, agar2, dan beraneka jenis kuih...mau tak rambang mata...
ngeh ngeh....

~ Erm arini mls nk membebel pnjg..kita lyn gambo je la key...



* Geng2 yg terlibat*


* Ni angkara kerambangan mata yg terlampau*


* Terliur tak korang? hehe *




* Aisyah n me *



* Jah n me*


~ Gambar2 yg kt bwh ni plak aku cilok dari sini



~ Itu sahaja cerita kali ini...

Assalamualaikum..

HIV Test done ( ^ - ^ )

The result is.....

-VE



Then borang nikah En.Tunang dah tolong amik kan untuk sy sekali mingu lps..tanggungjawab

sekarang untuk isi then bg kat abah...huye...huye....pasni dah leh kawen...hikhik...



Tuesday, October 6, 2009

~ Entry Hampir Basi ~


~ Assalamualaikum...

~ Cak!!!!!!! Fuhhhh..Fuhhhh..Puhhhhh.. ( Tengah tiup habuk nieh..hehe..)

~ Heh.. lame sungguh tak jenguk blog ni kan..raya pon dah hampir sampai ke penghujung..

~ Nak citer pasal ry ni..tak basi lagi kan??? tapi hampir2 basi..hikhik... raya kan sebulan (^-^)

~ Actually bkn bz sgt pon..nk update takder gambo..coz aku kehilangan kabel kamera yg tak dpt dikesan dan kerana kerosakan card reader yg tak dpt dielakkan..wehehehe poyos sungguh daku...nasib En.Tunang bermurah hati untuk pinjmkan card reader beliau..maceh!!!!!!!!

~ Erm ry tahun ni seronok n meriah sgt..ye la kan thn ni last sy menyambut sebagai single lady...memang ry sakan...dari first ry tak habis2 meronda sumer umah sedara mara yg ade..sampai thp sakit perut baru tobat nk benti mkn..hikhik...

~ First raya..bgn awal mandi sunat hari raya..then tolong mak kat dapur..mak masak rendang ayam n rendang kerang thn ni..sedap..aku sgt suka mkn rendang kerang..then, pas smyg ry dan bermaafan bersama family, pi ziarah kubur arwah nenek...pastu beraya ke umah nenek2 n atok2 sedara sekitar area Batang Kali jerk..sblm beraya sempat lagi aku melayan karenah si comelku Ateh...




*Ateh yg semakin membesar dan semakin menggedik*


* Aku dengan Blacky *

* Mereka yg giler kamera*


* Abah with his satu2nyer anak teruna dia*

~Second raya we all duduk umah jerk tunggu org dtg...( Boring jgk time ni..)

~ Third raya aku pi mkn pizza ngan adik2..kerana keboringan yg melanda..nk pi beraya mls coz emak suh stanby tunggu adik sy balik dr kelantan with her husband...Hah hari yg sungguh ceria..bermalasan di pizza hut sambil melayan adik yg sibuk bercerita pasal duit raya dia..wahhaha... Then lepak kat Parkson Rawang..Aku dan Angah sempat mengaut kasut ry sorg sepasang...




*Angah and me *


*Alang and Jijie *

~Raya ke-4 balik kampung kat Sabak Bernam...Ni sebenarnya yg ditunggu sejak awal ry lagi..Eventhough atok dah takder, tp kemeriahan beraya di kampung ttp ade..tgk sawah padi yg menghijau amat membahagiakan sumer jiwa yg lara...hehe..sampai Sabak, terus menziarahi kubur arwah atok... Then kami beraya umah pakcik, makcik...meriah sbb belah emak ramai sepupu..sumer kecik2 lagik..oppppsss sory r korg..thn ni takder peruntukan untuk duit layer..huhu...kena saving untuk kawen ma...wargggghhhhhhhhhh....thn dpn Insya-Allah key..Otw nk balik, kitorg shoot ke Highway Bukit Beruntung pi beraya umah pakcik kat sane pulak..


~ Raya ke-5 pi beraya kat Puchong umah pakcik..Then mak ajak pi beraya umah En.Tunang kat Klang..wehehe...Nasib mak yg ajak..kalu aku sengsorg, takder maknanya aku nk pi..maklumlah lom jd menantu sah kan...hikhik...ni kali ke-2 aku pi beraya umah En.Tunang...Harapan aku semoga hubungan dua keluarga ini akan lebih akrab dan bahagia dengan penyatuan kami berdua nanti Insyaallah...Amin..........


~ Raya ke-7 hari Sabtu mmg sakan..Aku jemput En.Tunang dtg beraya..Angah nyer tunang pon datang...then kami jemput kwn2 rapat..Kami wat nasi ayam...Huhu sungguh letih pg itu memulakan acara memasak....nasib ade 4 chef..wahahaha.....menjadi jgk nasi ayam nyer menjelang zohor...Aku sungguh seronok...melayan karenah kwn2 especially Sue..ko dtg suprise..nasib aku pakai comey2 time tu..SENGAL r ko Sue..hehe...And pose istimewa adalah.....


* Us *
~ Pose yg mcm mak indon..Aku tak sempat sarung tudung kerana ke"busy"an yg melampau..aku rembat jerk tudung adik aku yg senang nk sarung tuh...haha....Then pas habis mkn2 kami pi Sentul beraya umah tunang Angah..Mak dia masak mihun sup...oh sungguh sedap...pastu pi raya umah paklong kat area situ jgk..paklong wat mee goreng....warghh penuh perut den...nk pecah perot dah...otw nk lik, singgah open house umah kwn Angah...mkn pecal....pecal yg sgt sedap tp sungguh pedas. berapi mulut...huhu...mlm baru smpai umah..hoho penat yg teramat sgt...

~ Ahad, balik Putrajaya..Harus memulakan kerjaya seperti biasa...Huhu...

~ Itu sahaja untuk entry yg hampir basi ini...hehe....maaf kalo cerita ini memboringkn... jumpe lagi..Bye...